Ubrousky ze včelího vosku: cesta, jak svou domácnost osvobodit od plastů

Ubrousky ze včelího vosku: cesta, jak svou domácnost osvobodit od plastů


Zbytečné plasty na nás v dnešní době číhají na každém kroku. Zvykli jsme si na ně, protože dělají náš život jednodušším. Nemusíme myslet na to, jak zabalíme potraviny nebo kosmetické produkty – jednoduše si je koupíme v obalu na jedno použití. Stav naší přírody nám však zase a znovu připomíná, že tato cesta vede do pekel v podobě znečištěného životního prostředí. Přiznejme si to – nikdo z nás se necítí komfortně mezi tunami odpadu. Je to ovšem opět příroda, která má pro nás v balení potravin odpověď. Pokud ještě neznáte ubrousky ze včelího vosku, naše následující řádky jsou určeny přímo pro vás.

Voskované ubrousky a pytlíky- co to je ak čemu se používají

Včely mají pro naše životní prostředí obrovský význam. Mnoho zdrojů se shoduje, že stojí za produkcí více než 80 % rostlinné stravy, kterou konzumujeme. Ano, čtete správně. Včely jsou důležitým článkem v řetězci produkce. Jsou opylovači.
Kromě toho však vytvářejí i množství produktů, které mají pro člověka klíčový význam. Každý z nás si okamžitě vzpomene na med a jeho léčivé účinky. Méně známým je však i včelí vosk, který získává silné postavení jako obalový materiál. Ubrousky ze včelího vosku jsou přírodním produktem, který můžete snadno využít k balení potravin a mnoha dalších věcí. Nepochybujeme, že ve vaší domácnosti objeví své uplatnění. Včelí ubrousek stačí jednoduše nahřát rukama a svým tvarem se okamžitě přizpůsobí jakékoli nádobě, kterou potřebujete zakrýt. Stejně efektivně jej můžete použít i k zabalení potravin do práce nebo školy.

Klíčovou výhodou je, že voskové ubrousky a pytlíky můžete používat opakovaně

Je to snadné. Po použití voskované obaly omyjete ve studené vodě s trochou eco saponátu a jemnou houbičkou, necháte vysušit a používáte dále. Pokud se vosková vrstva opotřebí, stačí ubrousek nebo pytlík převoskovat voskovými včeličkami WorkerBee a budou jako nové. A co se stane až splní svůj účel? Jednoduše je zkompostujete nebo použijete jako pevný podpalovač a opět nevzniká zbytečný odpad.

 

Tým BajaBee. 

Zadejte v košíku kód NAROZENINY20 a ušetřete 20 % z celé objednávky.