Balte svačinu bez zbytečného odpadu

Balte svačinu bez zbytečného odpadu


Věděli jste, že nás čeká 190 dní ve školních lavicích? To jsou stovky spotřebovaných mikrotenových sáčků, potravinové fólie a ubrousků jen na přípravu svačiny. Vyměňte mikrotenové sáčky a metry potravinové fólie za voskované ubrousky a pytlíky BajaBee. Budou vám sloužit po celý školní rok.

 

Pro 365 použití

Voskované obaly uchovají svačinu čerstvou a měkkou i druhý den. Jsou ekologickou náhradou jednorázových obalů a vydrží až 365 použití. Už žádné slepené ubrousky a spousta plastového odpadu. Váš školáček bude na svou svačinu v BajaBee pyšný.

Pokud hledáte inspiraci na svačiny pro své děti, připravili jsme několik jednoduchých receptů.

Wrap s lučinou, šunkou a zeleninou

Co takhle obměnit druh pečiva a připravit dětem celozrnný wrap? Naplnit jej můžete podle toho, co mají Vaši školáci rádi. My volíme smetanovou pomazánku, vysoce procentní šunku a porci zeleninky, kterou šikovně schováme do wrapu. Wrap stačí už jen srolovat a zabalit. Skvěle se balí do voskovaných ubrousků velikosti M, ale rovněž do M-kového voskovaného pytlíku.

 

Celozrnná bagetka se sušenou šunkou, mozzarellou a rukolou

Použitím celozrnného pečiva vytvoříte o něco zdravější svačinu. Naše ověřená kombinace je celozrnná bagetka, kterou potřeme máslem, uložíme na ni sušenou šunku, mozzarellu a rukolu. Do krabičky přibalíme cherry rajčátka a chutná svačinka plná bílkovin je na světě.

Ovesné kostky s lesním ovocem

Těsto: 100g ovesné vločky, 50g špaldová mouka, 60g jablečné pyré, skořice, med

Náplň: mražené ovoce, kukuřičný škrob, med

Všechny suché ingredience smíchejte v misce a vytvořte těsto, které rozdělíte na polovinu. První polovinu utlačte na menší plech a připravte si náplň. Mražené ovoce vložte do hrnce, zalijte vařící vodou a počkejte, až se ovoce roztaje a odpaří se trochu vody. Na závěr smíchejte kukuřičný škrob s trochou vody a přimíchejte k ovoci, které tak zhoustne. Dosladíme podle potřeby medem. Náplň vylijte na plech a navrch utlačte druhou polovinu těsta. Posypte loupanými mandlemi a pečte 40 min. při teplotě 180 stupňů. Když těsto vychladne, nakrájejte jej na kostičky a zabalte do voskovaných pytlíků.

Do voskovaných ubrousků můžete zabalit i kousky zeleniny, ty tak vydrží křupavé. Nechtějí Vaše děti jíst zeleninu? Zkuste ji schovat do mrkvové či rajčatové pomazánky. Oblíbené jsou také mrkvové muffiny či cuketový koláč.

 

Tým BajaBee

 

 

Zadejte v košíku kód MAMA20 a ušetřete až 20 %. Sleva platí jen na vybrané produkty.