Proč by každá domácnost měla mít pár voskovaných ubrousků BajaBee?

Proč by každá domácnost měla mít pár voskovaných ubrousků BajaBee?


Voskované ubrousky byly navrženy k tomu, aby uchovaly potraviny déle čerstvé a tak se zamezilo vyhazování potravin v domácnostech. Jinými slovy, aby se neplýtvalo potravinami. Máme k tomu i často používaný výraz „food waste“ nebo „food loss“.

 

Voskované ubrousky uchovávají jídlo čerstvé delší dobu. Asi se ptáte jak je to možné?

Mají unikátní vlastnosti, které jim dodávají jednotlivé složky. Pojďme si je tedy představit. Voskované ubrousky se nazývají také beeswax wraps, protože základní složkou je včelí vosk.

  • Včelí vosk má konzervační, antibakteriální a antimykotické vlastnosti. Zajišťuje také voděodolnost ubrousků. Už naši předkové balili potraviny do voskovaného plátna.
  • Další složkou je přírodní pryskyřice. Dodává voskovaným ubrouskům schopnost dobře držet tvar, tvrdost a přirozenou lepivost. Podobně jako včelí vosk, má antibakteriální a antimykotické vlastnosti.
  • Důležitý je také řepkový olej, který zajišťuje flexibilnost. Voskované obaly BajaBee obsahují pouze řepkový olej a žádný jiný, protože je velmi stabilní proti oxidaci a zatuchnutí.

Rozpuštěním těchto tří složek získáme tekutou hmotu, kterou následně zapouštíme do 100% bavlněné látky.

řepkovy olej

Látka, kterou používáme má certifikát STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Je to certifikát, který uděluje asociace OEKO-TEX®. Znamená to, že látka uspěla v testu s pozitivním výsledkem ve více než 100 parametrech důležitých pro zdraví člověka. Na závěr je důležitý i obal pro voskové ubrousky. Navrhli jsme "protiobchytkávací" obal, takže se nestane, že by je někdo v obchodě ocapkal nebo se na ně něco nalepilo. Je vyroben v recyklovaného papíru.

bajabee voskovane obaly

Tým BajaBee.

 

Zadejte v košíku kód MAMA20 a ušetřete až 20 %. Sleva platí jen na vybrané produkty.