Jak skladovat chléb ve voskovaných ubrouscích

Jak skladovat chléb ve voskovaných ubrouscích


Voskované ubrousky a pytlíky BajaBee®, které jsou přírodní a ekologickou alternativou tradičních plastových obalů, jsou stále oblíbenější nejen pro svou ekologičnost, ale také pro své vynikající vlastnosti při skladování potravin. Jedním z nejčastějších použití voskovaných ubrousků a pytlíků je skladování pečiva. Pomáhají udržet jeho čerstvost a zároveň snižují množství odpadu z jednorázových obalů.

Při skladování chleba ve voskovaných ubrouscích je důležité dodržovat několik základních pravidel. Především je důležité, aby byl chléb před zabalením do voskovaného ubrousku nebo pytlíku zcela vychladlý, aby se zabránilo kondenzaci vlhkosti, která by mohla způsobit jeho navlhnutí a plesnivění.

Doporučujeme chléb zabalený ve voskovaném pytlíku nebo ubrousku alespoň jednou denně otevřít, aby se mohl "nadechnout". Tento jednoduchý krok zajistí, že si chléb zachová svou ideální měkkost bez zbytečného vysychání, navlhnutí nebo plesnivění.

Je důležité si uvědomit, že ne všechny druhy chleba jsou vhodné pro skladování ve voskovaných ubrouscích. Chleby upečené ze zmrazených polotovarů nebo méně kvalitní chleby, které mají tendenci rychle tvrdnout nebo plesnivět, nejsou pro tento způsob skladování ideální. Takové chleby by se měly spotřebovat do druhého dne od upečení.

Při používání voskovaných ubrousků a pytlíků je dobré dbát na správnou údržbu. Po použití je opláchněte ve studené vodě se saponátem a před dalším použitím je nechte důkladně vyschnout. Tím zajistíte, že vám voskované obaly dlouho vydrží a přispějí k udržitelnějšímu způsobu života.

Tým BajaBee

Zadejte v košíku kód NAROZENINY20 a ušetřete 20 % z celé objednávky.