Jak se starat o voskované ubrousky a pytlíky?

Jak se starat o voskované ubrousky a pytlíky?


Voskované ubrousky a pytlíky BajaBee jsou vyrobené z včelího vosku, pryskyřice, řepkového oleje a 100% bavlněné látky. Všechno rozpustíme, smícháme dohromady a zažehlíme do látky. Tento proces může vzniknout pouze při teplotě nad cca 70°C. Včelí vosk se začíná rozpouštět při teplotě 65°C a pryskyřice je úplně tekutá při 80°C
Voskované ubrousky se proto nemůžou umývat v myčce na nádobí, protože by se hmota začala rozpouštět. Ubrousky i sáčky umývejte pouze v studené vodě.

 

Můžete použít i eco saponát a někdy je stačí jen vyklepat od drobečků. Voskovaný sáček nemusíte otáčet naruby. Stačí, když do něho napustíte vodu, necháte chvíli odmočit drobečky, vypláchnete a vytřete houbičkou
Mokré voskované obaly nechte volně vysušit a znovu používejte
Voskované ubrousky a pytlíky chraňte před přímým sluncem a neskladujte je při zdroji tepla.

 

Voskované obaly využíváme stále. Nejčastěji na balení pečiva ale i na balení sýra a zeleniny a v neposlední řadě na zabalení svačiny, když jdeme na výlet.
Pokud chcete, aby vám voskované obaly vydržely co nejdéle, důkladně se o ně starejte. My používáme už rok ty stejné voskované ubrousky, ale přiznám se, že by je už bylo třeba pomalu nastříhat do kompostu anebo použít na podpal. Ano, čtete správně, můžete je použít jako pevný podpalovač například i do grilu. Velmi dobře hoří :)

Zadejte v košíku kód NAROZENINY20 a ušetřete 20 % z celé objednávky.