1. Chléb a jiné pečivo
Pečivo potřebuje dýchat. Pokud ho skladujete v mikrotenovém sáčku, druhý den je jako guma a rychleji chytí plíseň. V chlebníku a lněném sáčku zase rychle oschne odkrojená část. Zabalte pečivo do voskovaného ubrousku nebo voskovaného sáčku, vydrží vám i 5 dní čerstvé. Na chléb je ideální velikost voskovaných ubrousků XL nebo voskovaný sáček XL. Pečivo skladujte na chladnějším místě, kde nesvítí sluníčko.
2. Sýry
Do voskovaných obalů můžete zabalit i sýr. Protože hodně druhů sýrů dozrává, potřebují dýchat. Voskované ubrousky nechají sýr dýchat a vydrží vám i několik dní. Nestane se, že po vybalení natrefíte na suchý kraj sýra. Na sýr doporučujeme ubrousky velikosti M nebo S.
3. Oříšky
Nemáte rádi, když vám oříšky změknou na vzduchu? Ani my ne, proto si z voskovaného ubrousku uděláme malý sáček, kam je nasypeme a zavřeme.
4. Bylinky
Osvědčilo se nám i skladování kopru, petržele, stonkového celeru a jiných bylinek. Bylinky si zachovávají barvu a budou mít pevnou strukturu i několik dní
5. Avokádo
Avokádo je nejlepší čerstvé. Jakmile ho rozkrojíte, začíná hnědnout a to už nevypadá velmi vábně. Zabalte nespotřebovanou polovinu avokáda do voskovaného ubrousku a dejte do ledničky, na druhý den bude jako čerstvě rozkrojené. Jsme zvyklí balit avokádo do malých voskovaných ubrousků velikosti S.
6. Všechny druhy zeleniny (ano, i cibuli)
Do voskovaných ubrousků zabalíte každou zeleninu, ať už celé kusy nebo nakrájenou. Brokolici, květák, mrkev, kedluben anebo jakákoliv vás napadne. Zeleninka si vytvoří v ubrousku jemnou rosu a nezačně se scvrkávat a měknout. Zelenina vydrží takto zabalená v ledničce i víc než týden.
7. Svačinu
Jdete na výlet nebo si nosíte do práce svačinu? Zabalte si ji funkčně a elegantně do voskovaných ubrousků anebo pytlíků. Už žádné nalepené kuchyňské ubrousky na sendviči. Po snědení svačiny ubrousek vyklepte, poskládejte a doma umyte. Na druhý den si můžete do něho znovu zabalit svačinu. Na sendviče jsou nejlepší ubrousky velikosti M nebo voskovaný pytlík velikosti M.
8. Nakrájené ovoce
Nakrájené ovoce dejte do misky a přikryjte ubrouskem anebo přímo zabalte do voskovaného ubrousku. Ovoce zůstane křupavé a zachová si barvu. Velkým ubrouskem XL můžete přikrýt i rozřezaný meloun nebo dýni.
9. Přikrýt plech nebo nádobu
Určitě jste se už střetli s tím, že jste napekli koláč a chtěli dát celý plech do ledničky ale neměli jste ho čím přikrýt. Na přikrytí doporučujeme ubrousek velikosti XL. Menší velikost M vám bude stačit na přikrytí menší misky s nedojedeným obědem.
10. Koláče a sušenky
Upekli jste perfektní třešňovou bublaninu a víte, že jí můžete zabalit do voskovaných ubrousků? Ale ne horkou. Počkejte dokud nevychladne. Sušenky si můžete vzít na výlet s sebou do voskovaných ubrousků. Zachovají si svoji křupavost.
11. Extra tip: Kosmetiku
My jsme zvyklí do nich balit suchý šampón když cestujeme. Anebo je máme jen tak přibalené v batohu…kdyby náhodou. :)