Jak snížit spotřebu plastů?

Jak snížit spotřebu plastů?


Jednorázové plasty po použití končí na skládkách, v řekách, nebo pohozené v přírodě. Mohou být smrtelné pro zvířata, která je spolknou nebo se do nich zachytí. Chemikálie v nich mají negativní vliv na zdraví lidí. Tak proč je opakovaně kupujeme? Pojďme to dělat lépe.

1. Nahraď mikrotenové sáčky BajaBee voskovými ubrousky a pytlíky

Můžeš je použít 365x a poté obnovit voskem, nebo zkompostovat. Potraviny v nich vydrží déle čerstvé, díky čemuž ušetříš.

2. Používáš v kuchyni houby na nádobí?

Nabízíme ti přírodní alternativu, lufu, určenou k mytí nádobí, kuchyně, koupelny nebo na tělový peeling. Lufa je 100% přírodní a kompostovatelná. Pokud jsi v kuchyni často, určitě využiješ i naše univerzální utěrky (náš tip: ani po delším používání nesmrdí a můžeš je vyprat)

3. Na nákupy si přibal vlastní tašku

Nekupuj plastové ani papírové tašky, vezmi si do obchodu vlastní plátěnou tašku, která ti vydrží léta. Na ovoce či zeleninu použij stahovací pytlíky.

stahovací pytlík na potraviny

4. Separovat odpad je super

Ale víc super je ho tvořit co nejméně. Pokud se dá, vodu si naplň do vlastní láhve. Když si balenou vodu koupíš, obal správně vytřiď.

5. Clean Bee

Pokud používáš saponáty na mytí nádobí, máme pro tebe alternativu - přírodní tuhou čistící kostku, která vydrží více než 6 měsíců. Jednoduše si o ni otřeš lufu a můžeš mýt nádobí.

 

Tým BajaBee.

Zadejte v košíku kód NAROZENINY20 a ušetřete 20 % z celé objednávky.