Jak používat voskované pytlíky a ubrousky BajaBee?

Jak používat voskované pytlíky a ubrousky BajaBee?


Voskované ubrousky a sáčky BajaBee slouží jako konzervant potravin. Zabalte pečivo, sýry, zeleninu, ovoce anebo si zabalte sendvič a vezměte s sebou do přírody.


Co balit do BajaBee?

Voskované ubrousky a pytlíky jsou po rozbalení připravené vám sloužit. Pouze je vytáhněte z obalu a zabalte potraviny a uskladněte na kuchyňské lince nebo v ledničce.

Doporučujeme balit chléb, rohlíky, vánočku a jiné "suché" pečivo bez plňky nebo džemu.
Pokud byste chtěli zabalit svůj oblíbený moravský koláček nebo koblihu, nechte je zabalené maximálně tři dny, jinak se může stát, že chytí plíseň, protože jsou vlhčí.

BajaBee jsou skvělý obal i na sýry a zeleninu. Určitě jste si už koupili sýr, který měl po okrajích tvrdou vrstvu. Ta vrstva byla z vosku a chránila celý bochník sýra před vysušením a ztvrdnutím.
Stejně jako tato vosková vrstva chránila sýr i voskované ubrousky. Vytvořila sýru dokonalé prostředí, aby mohl dýchat a neoschl.

Pokud máte rádi zeleninu a chcete, aby vydržela co nejdéle, zabalte ji do BajaBee a uchovejte v ledničce. Nepřeháním, když napíšu, že vydrží i 4-krát déle, než jen jako volně položená v spodním "šuplíčku" v ledničce.

BajaBee můžete stejně použít na zabalení ovoce nebo přikrytí misky se zbylým jídlem. My si balíme do ubrousků i svačinu. Ušetříte tak ubrousky a mikrotenové sáčky a nemusíme potom odlepovat vlhký přilepený ubrousek ze sendviče.


Co nebalit do BajaBee

Do BajaBee byste neměli balit teplé potraviny ani mastné pečivo, protože by se mohlo zapařit a rychle zplesnivět.

Do BajaBee nebalte syrové maso ani ryby. Nachytaly by se na ně choroboplodné bakterie ze syrového masa, které byste nesmyli. Voskované ubrousky jsou porézní materiál, který se nemůže umývat v horké vodě.


Starostlivost o BajaBee

Když z BajaBee vyndáte potravinu, ubrousek nebo sáček vyklepte od drobečků. Můžete umýt ve vlažné vodě s lufou a troškou eco saponátu. Nechte volně vysušit a můžete opět balit.

 

Jak na to?

Voskované pytlíky a ubrousky BajaBee mají přirozenou lepivou schopnost, stačí jen teplem ruk jemně přitlačit ubrousek. Ze sáčku vytlačíte vzduch a zavinete.
Aby voskované ubrousky potraviny správně zakonzervovaly je potřebné je celé obalit, aby se k nim nedostal vzduch. V opačném případě neplní svoji funkci dokonale.
Balení zdar :)

Zadejte v košíku kód NAROZENINY20 a ušetřete 20 % z celé objednávky.